Back to Top
 
 
 

Archief Huis te Breckelenkamp

Het Huis te Breckelenkamp beschikte vroeger niet over een archief en is, in vergelijking met andere historische buitenplaatsen, in de geschiedschrijving stiefmoederlijk bedeeld. Voor een deel kan dit verklaard worden uit de afgelegen ligging van het Huis.  De onderzoekers, reizigers en kunstenaars die vanaf ongeveer het begin van de achttiende eeuw de oudheden van Nederland in kaart brachten hadden er vaak moeite mee om dit aan de rand van een uitgestrekt moerasgebied liggende noordelijk... Lees meer...

 

  • Het onderdeel 'documenten'vormt het hart van het archief van het Huis te Breckelenkamp. Deze stukken, voornamelijk oude brieven, geven inzicht in de ontwikkelingen rond het Huis te Breckelenkamp sinds het begin van de 17e eeuw.

  • Concerten, open dagen en andere gebeurtenissen; bekijk hier de affiches van een reeks aan evenementen die de afgelopen decenia in het Huis te Breckelenkamp hebben plaatsgevonden.

  • Hier vindt u ansichtkaarten van het Huis te Breckelenkamp; deze stammen voornamelijk uit de tijd dat het Huis in gebruik was als jeugdherberg. De ansichtkaarten dateren uit verschillende jaren en tonen allerlei details van de jeugdherberg, zowel binnen als buiten zodat ze, samen met de data van afstempeling, een stukje geschiedenis blootleggen.

  • De categorie "media" is onze knipselmap, met daarin voornamelijk krantenberichten over ontwikkelingen rond het Huis te Breckelenkamp, concerten en open dagen. Wat werd er over het Huis te Breckelenkamp geschreven en uitgezonden? Een overzicht van de media (op een enkele uitzondering na vanaf 1990).

  • De afbeeldingen die in dit archief zijn opgenomen worden op de één of andere manier exemplarisch geacht; zij zijn bijvoorbeeld van uitzonderlijke kwaliteit, markeren een bepaald tijdsbeeld of leggen een belangrijke gebeurtenis uit de geschiedenis van het Huis vast.

  • Architecten tekeningen en historische kaarten. NB: aan dit onderdeel wordt momenteel nog gewerkt.