Back to Top

maandag, 02 april 2012 22:10

Persbericht openstelling archief

Beoordeel dit item
(0 stemmen)

PERSBERICHT april 2012

Vanaf 10 april is het digitale archief van het Huis te Breckelenkamp openbaar. Een schat aan informatie over deze unieke voormalige havezate en zijn bewoners wordt dan voor iedereen toegankelijk. Zoals historische documenten met hun transcripts, voorzien van herkomst, historische context en andere informatie. En de vele afbeeldingen die er in en om het Huis zijn gemaakt. Wat er over het Huis is geschreven en uitgezonden door de media. En welke evenementen er plaatsvonden.

Veel materiaal in het archief is aan het licht gekomen tijdens het onderzoek voor het boek "Een korte tijd van glorie", over de geschiedenis van het Huis en zijn bewoners)*. Zo is er de soms ontroerende correspondentie van Everhard Bentinck tot Breckelenkamp en van zijn zoon Gerard Adolph. Een andere belangrijke bron is Johann Caspar Joseph de Raet tot Beugelscamp, die in verband met een slepende erfeniskwestie gedurende zijn hele leven stukken over het Huis kopieerde.

Al dit materiaal is nu door Stichting Het Huis te Breckelenkamp gedigitaliseerd en op de website www.breckelenkamp.nl voor iedereen beschikbaar gemaakt. U kunt de vele afbeeldingen doorbladeren, de oorspronkelijke dokumenten met gemakkelijke hulpmiddelen raadplegen, lezen wat de krant in een bepaald jaar schreef of de evenementen in de afgelopen decennia opzoeken. Met dat alles hoopt de stichting wat meer bekendheid te geven aan de soms zo turbulente en altijd belangwekkende geschiedenis van het Huis te Breckelenkamp.

)* Matthijs Wanrooij en Henk Kamp: Een korte tijd van glorie, Breklenkamp 2010 (www.breckelenkamp.nl)

De openstelling van het digitale archief van het Huis te Breckelenkamp wordt door Stichting het Huis te Breckelenkamp in het kader gesteld van het Jaar van de historische buitenplaats 2012.

 

 

 Creative Commons Licentie
Onderstaande afbeeldingen zijn gelicenseerd onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel 3.0 Nederland licentie. Indien ze buiten de context van bovenstaand persbericht worden gebruikt, vermeld dan als bron www.breckelenkamp.nl . Binnen de context van het persbericht is verdere bronvermelding niet vereist.
Het Huis te Breckelenkamp in 2006 het Huis te Breckelenkamp (2006)

Oranjerie Huis te Breckelenkamp

Oranjerie bij het Huis te Breckelenkamp
   

 

Lees 3062 keer Laatst aangepast op dinsdag, 24 juli 2018 21:03