Welkom bij het Huis te Breckelenkamp

E-mailadres Afdrukken

De buitenplaats Het Huis te Breckelenkamp is een rijk voorbeeld van een 17de-eeuwse Oost-Nederlandse havezate. Het Huis ligt in een van de mooiste en rustigste gebieden van Twente, een door beken doorsneden essen-landschap, bekend om zijn monumentale eiken en beuken.

Grote delen van het Huis hebben de eeuwen nagenoeg ongeschonden doorstaan. Een gedeelte van de hoofdvleugel, de plafondschildering in de opkamer, de wachttoren, schouwen, gevelstenen, het luiklokje en het diabolo-vormige grachtensysteem verkeren in vrijwel oorspronkelijke staat.

Via de rubrieken hiernaast vindt u meer historische en actuele informatie, en afbeeldingen van Het Huis.

 

Sprankelend en sfeervol Iers Kasteelconcert

E-mailadres Afdrukken

Celtic Ways, Merain kastelentour 2017

Op zaterdag 7 oktober kunt u zich in Het Huis te Breckelenkamp laten meevoeren in Merain's verfijnde Ierse sferen. Op het programma staan traditionele Ierse liederen en melodie├źn, die de dames van Merain in geheel eigen bewerkingen spelen. Lees meer >>

 

 

Het boek: "Een korte tijd van glorie"

De spannende geschiedenis van het Huis te Breckelenkamp

BreckelenkampboekEen korte tijd van glorie .

Een korte tijd van glorie beschrijft de turbulente geschiedenis van het Huis te Breckelenkamp in die merkwaardige buurschap Breklenkamp in het noordoostelijke puntje van Twente, met zijn soms nog uit de middeleeuwen stammende gebruiken.


Auteurs: Matthijs Wanrooij & Henk Kamp

Lees hier meer over dit bijzondere boek en hoe het te bestellen 

Archief Breckelenkamp online

E-mailadres Afdrukken

PERSBERICHT april 2012

Vanaf 10 april is het digitale archief van het Huis te Breckelenkamp openbaar. Een schat aan informatie over deze unieke voormalige havezate en zijn bewoners wordt dan voor iedereen toegankelijk. Zoals historische documenten met hun transcripts, voorzien van herkomst, historische context en andere informatie. En de vele afbeeldingen die er in en om het Huis zijn gemaakt. Wat er over het Huis is geschreven en uitgezonden door de media. En welke evenementen er plaatsvonden.

Lees meer...